Regulamentul Judo.

Articolul 6. Poziţia şi responsabilităţile arbitrului central

Arbitrul va sta în general în interiorul suprafeţei de luptă. El trebuie să conducă lupta şi să administreze decizia. El trebuie să se asigure că deciziile sale sunt corect înregistrate.  

Anexă Articolul 6. Poziţia şi responsabilităţile arbitrului central 

Arbitrul trebuie să se asigure că totul este în ordine: suprafaţa de competiţie, echipamentul, uniformele, igiena, oficialii tehnici etc, înainte de începerea luptei. 

Combatantul care poartă judogi albastru va sta în stânga arbitrului iar cel ce poartă judogi alb va sta în dreapta arbitrului. 

În  cazul  în  care  ambii  combatanţi  sunt  în  Newaza  şi  cu  faţa  spre  exterior,  arbitrul  poate observa acţiunea din suprafaţa de siguranţă. 

Înainte  de  a  arbitra  un  meci,  arbitrii  trebuie  să  se  familiarizeze  cu  sunetul  gongului  sau dispozitivului sonor de indicare a sfârşitului timpului de luptă pe salteaua lor şi cu poziţia medicului sau asistentului medical. 

Când iau în primire o suprafaţă de competiţie, arbitrul şi judecătorii trebuie să se asigure că suprafaţa saltelei este curată şi în bună stare, că nu sunt spaţii libere între saltele şi combatanţii respectă art. 3 şi 4 din Regulamentul de Arbitraj. 

Arbitrul trebuie să se asigure că nu există spectatori, suporteri sau fotografi într-o poziţie care să-i incomodeze pe combatanţi sau din care i-ar putea răni. 

Arbitrul trebuie să  părăsească suprafaţa  de competiţie în timpul prezentărilor sau ale  unor întârzieri mai lungi ale programului.  
Страницы: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 34